Kurs

Velkommen på kurs.

Denne høsten skal vi ha spinnekurs for nybegynnere og litt øvede og noen kortkurs -kom i gang kurs i spinning på lørdager. Det blir også et kurs i effektgarn med ulike spinne og tvinneteknikker. Våre populære plantefargekurs holdes også, og indigokurs blir 20. og 21. oktober. Her farger vi både med indigo – ekte, pulver og lager indigokype med ulike frukter for en fermenteringsprosess.

Ønsker du/dere andre tidspunkter enn det som er satt opp nedenfor så ta gjerne kontakt så settes det opp ekstra kurs. Eventuelle ekstra kurs kan tilrettelegges både i forhold til antall timer og innholdet på kurset. Kursene holdes i Drammen eller der dere bor.

Kursene foregår i liten gruppe, slik at alle kursdeltakerne skal få et godt utbytte av kurset. Det må være minst 4 deltakere for at kurset holdes. Det er muligheter for å kunne låne rokk. Ul og annen fiber er inkludert i prisen på spinnekursene, men man kan gjerne ta med sitt eget.

KURS HØSTEN 2018

___________________________________________________

Strikkekurs for nybegynnere og litt øvede 20. og 21. oktober 

Tidspunkt: 20. og 21. oktober kl. 10.30 -16.30 på lørdag og 10.00 -16.00 på søndag
Sted: Spinnestua, Tollbugata 14
Pris: 1300,-
Kurslærer: Maria Riiber
Kurset tar for seg grunnleggende ferdigheter som legge opp/felle av, øke/minske, rett/vrang
For de som kan noe fra før kan lære:
Flettemønster, ribbestrikk, perlestrikk, patent, halvpatent, hullemønster, fiskebeinstrikk, tunisisk strikk, tunisisk ribbestrikk m.m. Man kan strikke votter, sokker, luer, skjerf, pannebånd, pulsvarmere, sjal, puter og tepper. Man kan også strikke prøvelapper om man ønsker. Kurset blir tilpasset den enkelte. Man lærer også lese oppskrifter.
Man kan ta med garn og strikkepinner selv. De er også mulig å få kjøpt garn og strikkepinner hos Spinnestua. Si i fra hva du trenger så skaffer vi det. Man får utdelt strikkeoppskrifter, men man kan også ta med eget om man har noe spesielt man vil lære å strikke.

________________________________________________________________________________________________________________

Spinnekurs – innføringskurs-kom i gang kurs lørdag 27. oktober

Dette kurset er for de som ønsker å komme i gang med spinning. Man lærer å karde ulla med håndkarder, men det brukes også ferdig kardet ull, slik at man får god tid til å spinne, tvinne og lage ferdig en hespe. Etter ønske får man mulighet til å bruke kardemaskin og blandebrett. Ull og fiber er inkludert og vi spinner også ull direkte fra sauen.

Tidspunkt: lørdag 27. oktober, kl. 10.30-16.30
Sted: Spinnestua, Drammen, Tollbugata 14, nær togstasjonen i Drammen
Pris: kr 800,-
Inkluderer materiale. Det er mulig å kunne få låne rokk og annet utstyr under kurset

_______________________________________________________________________________

Kurs i plantefarging med eksotiske planter 10. og 11. november

Velkommen til et spennende og lærerikt kurs med eksotiske farger.

På dette kurset får du mulighet til å farge med indigo, reseda anatolisk, annatto, alkanna, blåtre, rødtre- brasilien, henna, kochenille, smørvalnøtt, Lac dye og andre spennende farger.
Hver deltaker får farget minst 12 hesper hver, man kan gjerne farge mer. Vi beiser garnet med forskjellige beisemidler, men noen farger trenger ikke beis, så her er det bare rett opp i fargegryta. Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn fra Hillesvåg, Jarbo m.m. se garn til plantefarging på nettsiden.
Tidspunkt: 10. og 11. november
Sted: Drammen
Tidspunkt: lørdag kl. 1100-17.00 og søndag kl. 10.00-16.00
Pris: kr 1600,-
Pluss materialutgifter: kr 300

___________________________________________________________________________

Spinnekurs for nybegynnere og litt øvede 24. og 25. november

Meld deg på vårt populære kurs for nybegynnere og litt øvede.
Her får du lære å karde ulla med håndkarder, kardemaskin og bruke blandebrett. Det blir god tid til mye spinning. Man får muligheter til å prøve seg på ulike spinne og tvinneteknikker ut i fra ønsker og ferdigheter. Man får spunnet og tvunnet flere hesper med to-trådsgarn. Det blir gjennomgått og forklart hvordan de ulike typer rokker fungerer og hvordan man kan vaske ull og garn, Vi bruker også ull direkte fra sauen fra ulike saueraser.
Er du nybegynner så gir dette kurset deg en grundig innføring i spinningens verden. De som kan litt fra før for muligheter til å lære flere teknikker.

Tidspunkt: lørdag kl. 10.30-16.30 og søndag kl. 10.00-16.00
Sted: Spinnestua, Tollbugata 14, Drammen.

Pris: kr 1600,- ull er inkludert
Man kan få lå låne rokk under kurset.

____________________________________________________________________________________________________-

 

 

__________________________________________

KURS 2019

Spinnekurs avansert januar
Beskrivelse kommer
Tidspunkt:

 

Påmelding
Ta kontakt via e-post eller telefon for påmelding eller mer informasjon. Kontaktinformasjon finner du i menyen.