Kurs

Velkommen på kurs.

Ønsker du/dere andre tidspunkter enn det som er satt opp nedenfor så ta gjerne kontakt så settes det opp ekstra kurs. Eventuelle ekstra kurs kan tilrettelegges både i forhold til antall timer og innholdet på kurset. Kursene holdes i Drammen eller der dere bor. Vi gir også individuelle kurstimer i spinning og strikking.

KURS HØSTEN 2019

Kurs i plantefarging med eksotiske planter 26. og 27. oktober

Velkommen til et vårt populære og spennende kurs med eksotiske farger
På dette kurset får du mulighet til å farge med indigo, reseda anatolisk, annatto, alkanna, blåtre, rødtre- brasilien, henna, kochenille, smørvalnøtt, Lac dye og andre spennende farger.
Hver deltaker får farget minst 15 hesper hver, man kan gjerne farge mer. Vi beiser garnet med forskjellige beisemidler, men noen farger trenger ikke beis, så her er det bare rett opp i fargegryta. Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn fra Hillesvåg, Jarbo, økologisk garn m.m. se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.
Sted: Drammen
Tidspunkt: lørdag kl. 1100-17.00 og søndag kl. 10.00-16.00
Pris: 2100,- inkluderer materialer

Kurslærere: Maria Riiber og Elisabeth Riiber

__________________________________________________________________________________________

Kurs i brodering – fredag 18. oktober og lørdag 19 oktober

Broderikurs – for nybegynnere og litt viderekomne
Har du lyst til å lære å brodere? Kan du kanskje litt fra før, men har lyst til å lære mer?
Dette kurset er for deg som vil lære det grunnleggende innen brodering og vil også gi deg som har brodert litt fra før muligheten til å lære flere teknikker.
På kurset vil vi blant annet jobbe med:
• grunnleggende broderisting
• ullbroderi, for eksempel til bunad
• å lage monogrammer med blomster
• å tegne og male med tråd – fritt broderi
• reparasjon av klær for hånd

Høres dette spennende ut? Da er det bare å melde seg på.

Tidspunkt; fredag: kl. 17.00-21-30 og lørdag kl. 10.30- 17.00.
Sted: Drammen , Tollbugata 14

Pris: 1400,-
Kurslærer: Trine Holst Nielsen

_____________________________________________________________________-

Kurs i småskinnkurs og trykk onsdag 9., 16. og 23. oktober og søndag 20. oktober

På dette kurset kan du sy deg flotte ting av saueskinn, for eksempel en liten skinnfell; sofafell, stolfell, vuggefell, eller sitteunderlag, pute, vest, tøfler, votter, boa, lue eller pulsvarmere.
Vi syr for hånd, som de gamle skinnfellmakerne, og bruker skjærenål og lintråd. Kurslærer har med trykkblokker som du kan bruke dersom du ønsker å trykke. Leieprisen for trykkblokker er kr 75,- pr skinn, kr 20,- per par votter/pulsvarmere (trykkfarge og blokkeleie). Dersom du har strikk, åkle/vevnad eller annet stoff til å ha på fell/pute, så ta det med første gang. Da er det lettere å finne skinn som passer. Ta også mål på stolen dersom du vil sy stolfell. Du kan få 1-2 puter på ett skinn. Du kan få 2-3 par votter på et votteskinn, ev både votter og lue mm. på samme skinn.

Du kan ha med egne skinn om du ønsker. Kurslærer har skinn til salgs og kan ta med dette. Ta kontakt på forhånd i forhold til hva du ønsker å sy, så du kan få kjøpt skinn som egner seg. Kurslærer har med ferdige emner til pulsvanter til kr 250-380- per par og til skjerf/boa til kr 200-350,-, ellers selges hele skinn. Kurslærer har også med skinn som man kan trykke på til puteframstykker.

Kurslærer: Britha Opheim Molvig

Tidspunkt onsdager 9., 16. og 23. oktober 17.00-22.00 og søndag 20. oktober kl. 10.00-16.00

Sted: Spinnestua Drammen

Pris: kr 2200,-

 

___________________________________________________________________________________________________________

Spinnekurs for nybegynnere og litt øvede 16. og 17. november
Har du lyst til å lære å spinne garn? Kurs for nybegynnere og litt øvede.
Her får du lære å karde ulla med håndkarder, kardemaskin og bruke blandebrett. Det blir god tid til mye spinning. Man får muligheter til å prøve seg på ulike spinne og tvinneteknikker ut i fra ønsker og ferdigheter. Man får spunnet og tvunnet flere hesper med totrådsgarn. Det blir gjennomgått og forklart hvordan de ulike typer rokker fungerer og hvordan man kan vaske ull og garn, Vi bruker også ull direkte fra sauen fra ulike saueraser.
Er du nybegynner så gir dette kurset deg en grundig innføring i spinning. De som kan litt fra før for muligheter til å lære flere teknikker.
Tidspunkt: lørdag kl. 11.00 -17.00 og søndag kl. 10.00-16.00
Sted: Spinnestua, Tollbugata 14, Drammen.
Pris: kr 1800,- ull er inkludert
Man kan få lå låne rokk under kurset.

_________________________________________________________________________________

Kurs i farging med indigo og vaid 23. og 24. november

Vi setter opp et nytt kurs i farging med ekte indigo og vaid fra ferdig fremstilt farge. Det blir gjennomgang av historikk, hvordan dyrke og fremstille indigofargen fra vaid og indigo planten, samt demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet.

I tillegg til å farge garnet blått skal vi farge med andre farger før vi overfarger med indigo for å få lilla og grønne farger på garnet. Vi farger også flerfarget garn. Man får anledning til å farge minst 15 hesper. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn fra Hillesvåg, Jarbo, økologisk garn m.m. se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Tidspunkt: lørdag kl. 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00
Sted: Drammen
Pris: kr 2100- inkluderer fargemateriale
_____________________________________________________

Strikkekurs «småstrikk» for nybegynnere og litt øvede- lørdag 30. november og lørdag 7. desember

Kurset tar for seg grunnleggende ferdigheter som legge opp/felle av, øke/minske, rett/vrang
For de som kan noe fra før kan få lære flere teknikker.

Man kan strikke votter, sokker, luer, skjerf, pannebånd, pulsvarmere, sjal, puter og annet etter ønsker Man kan også strikke prøvelapper om man ønsker det. Kurset blir tilpasset den enkelte. Man lærer også å lese oppskrifter.
Man kan ta med garn og strikkepinner selv. De er også mulig å få kjøpt garn og strikkepinner hos Spinnestua. Si i fra hva du trenger så skaffer vi det. Man får utdelt strikkeoppskrifter, men man kan også ta med eget om man har noe spesielt man vil lære å strikke.

Tidspunkt: lørdag 30. november og lørdag 7. desember kl. 10.00-15.00. begge dagene.
Sted: Spinnestua, Tollbugata 14
Pris: kr 1100,-
Kurslærer: Maria Riiber

_______________________________________________________________________________________________

Spinnekurs – innføringskurs-kom i gang kurs på lørdager

Neste lørdag: 30. november
Dette kurset er for de som ønsker å komme i gang med spinning. Man lærer å karde ulla med håndkarder, men det brukes også ferdig kardet ull, slik at man får god tid til å spinne, tvinne og lage ferdig en hespe. Etter ønske får man mulighet til å bruke kardemaskin og blandebrett. Ull og fiber er inkludert og vi spinner også ull direkte fra sauen.

Tidspunkt: lørdag kl. 11.00-17.00
Sted: Spinnestua, Drammen, Tollbugata 14, nær togstasjonen i Drammen
Pris: kr 900,-
Inkluderer materiale. Det er mulig å kunne få låne rokk og annet utstyr under kurset

__________________________________________________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lære å spinne kunstgarn i januar 2020

Vi lager tynt garn, tjukt garn, garn som både er tynt og tjukt, klumpete garn og supertynt garn.
Kurset er for de som har gått på et nybegynner/litt øvet kurs, eller har tilsvarende ferdigheter.
Her får du muligheter til å lære ulike spinne og tvinneteknikker, blant annet bouclegarn, flammegarn, spiralgarn, lang uttrekksteknikk/langdrag, knutegarn m.m. Vi bruker kardemaskin og blandebrett og diverse ull/fiber.
Tidspunkt:  lørdag kl. 11.00 -17.00 og søndag kl. 10.00-16.00
Sted: Spinnestua, Tollbugata 14, Drammen.
Pris: kr
Materiale: til ull/fiber

_______________________________________________

Plantefargekurs januar

Vi farger mest med lokale planter.
Velkommen til et vårt populære kurs med farging med lokale planter
På dette kurset får du mulighet til å farge med det vi finner ute i norsk natur. Vi skal bruke både ferske og tørkete materialer. Vi skal også ha litt eksotisk innslag.
Vi farger med bjørkeblader, marikåpe, bark, reinfann, smørvalnøtt, geitved m.m.
Hver deltaker får farget minst 14-15 hesper hver, man kan gjerne farge mer. Vi beiser garnet/forbehandler garnet med forskjellige beisemidler som alun, jernsulfat og tinnklorid for å få fram ulike fargenyanser Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken vår fra Jarbo, BC- garn, Leine merino og Hillesvåg. Ellers finner man diverse garn til plantefarging på nettsiden. Det er 10% på garn i forbindelse med fargekurs.
Sted: Drammen, Børresen skole
Tidspunkt: lørdag 11.00-17.00 og søndag kl. 10.00-16.00

________________________________________________________________________

Plantefargekurs – hvordan få ulike farger fra samme fargemateriale
På dette kurset vil man lære om hvordan man får ulike farger og fargenyanser ut i fra samme fargemateriale ved endring av pH, tilsetning av alkohol, endring av temperatur og ulik beis/hjelpemidler.
Dette kurset er for nybegynnere og for de mer erfarende som vil lære mer om ulike fargematerialer og hvilke fargestoffgrupper de tilhører og hvilke fargestoffer de inneholder. Kurset tar for seg hvilke fargestoffgrupper som kan endre farger ved pH-endringer, tilsetning av alkohol og endring i temperatur.
Vi tar for oss et mindre utvalg av fargemateriale som vi skal farge med. Hver kursdeltager får farget minst 12 hesper hver, men man kan gjerne farge mer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn fra Hillesvåg, Jarbo og økologisk ull og bomullsgarn, se garn til plantefarging på nettsiden spinnestua eller kom innom butikken vår i Drammen
Tidspunkt: lørdag kl.11.00-17.00 og søndag kl.10.00-16.00
Sted: Drammen
Pris: kr 1600,- pluss materiale kr 300,-

 

Påmelding
Ta kontakt via e-post eller telefon for påmelding eller mer informasjon. Kontaktinformasjon finner du i menyen.