Om oss

Spinnestua ble startet i januar 2013. Et ønske ved oppstart var å holde spinnekurs slik at flere kunne lære å spinne sitt eget garn og få oppleve gleden ved det å mestre et gammelt håndtverk. Et ønske var også å formidle de mange mulighetene man har ved spinning, slik som ulike spinne- og tvinneteknikker, bruk av  ulike typer ull og fibre. Samt det å kunne bruke sitt eget garn i strikkeprosjekter, til veving, toving oa.

Spinnestua har etter hvert utviklet seg videre og vi holder nå spinnekurs både lokalt og rundt om i distriktene.  I tillegg er Spinnestua blitt forhandler av rokker, kardemaskiner  og annet spinneutstyr og har også produkter som ull/fibre m.m. til salgs. Vi har også et godt utvalg av plantefarger og hjelpemidler til farging, samt garn til plantefarging.

Jeg, Elisabeth Riiber, driver av Spinnestua, har utdanning og lang erfaring som pedagog/lærer og spesialpedagog. Jeg ønsker gjennom spinnekursene å gi hver enkelt deltaker kunnskaper og erfaringer med spinnekunsten og det å spinne sitt eget garn. Jeg legger derfor stor vekt på individuell veiledning og tid til hver enkelt på spinnekursene.

Gjennom mitt lille småbruk med gammelnorske spælsauer, kasjmirgeiter, høns og angorakaniner har jeg lang erfaring med dyrehold og har tilegnet meg kunnskaper om ull/fibre, ullprodukter og ulike håndverksteknikker. Spesiell interesse har jeg for gamle husdyrraser og for gamle håndverksteknikker.  På spinnekursene inngår også det å få spinne med ull fra gamle saueraser, karde ullen for hånd med håndkarder og ta i bruk gammel tradisjonsteknikk ved siden av nyere og mer moderne spinne og tvinneteknikker og nyere måter i bearbeidingen av ull/fibre.

Alle er velkomne på kurs, unge som eldre. Har du en gammel rokk som du lurer på om fungerer så ta den med på spinnekurset så kan vi sammen prøve den.

Vi har nå åpen butikk på fredager kl. 1200-18.00 i Tollbugata 14, inn passasjen Tollbugata schzultz gate. Butikken ligger rett ved togstasjonen i Drammen.

Elisabeth