Om oss

Spinnestua ble startet i januar 2013. Et ønske ved oppstart var å holde spinnekurs slik at flere kunne lære å spinne sitt eget garn og få oppleve gleden ved det å mestre et gammelt håndtverk. Et ønske var også  å formidle de mange mulighetene man har ved spinning, slik som ulike spinne- og tvinneteknikker, bruk av  ulike typer ull og fibre. Samt det å kunne bruke sitt eget garn i strikkeprosjekter, til veving, toving oa.

Spinnestua har etter hvert utviklet seg videre og holder nå spinnekurs både lokalt og rundt om i distriktene. Også i samarbeid med flere husflidslag.  I tillegg er Spinnestua blitt forhandler av rokker, kardemaskiner  og annet spinneutstyr og har også produkter som ull/fibre m.m. til salgs. På trappene er nå plantefarging,  forhandler av garn for plantefarging og plantefarger.  Utvalget av rokker og utstyr vil på nyåret også utvides.

Jeg, Elisabeth Riiber, driver av Spinnestua, har utdanning og lang erfaring som pedagog/lærer og spesialpedagog. Jeg ønsker gjennom spinnekursene å gi hver enkelt deltaker kunnskaper og erfaringer med spinnekunsten og det å spinne sitt eget garn. Jeg legger derfor stor vekt på individuell veiledning og tid til hver enkelt på spinnekursene.

Gjennom mitt lille småbruk med gammelnorske spælsauer, kasjmirgeiter, høns og angorakaniner har jeg lang erfaring med dyrehold og har tilegnet meg kunnskaper om ull/fibre, ullprodukter og ulike håndverksteknikker. Spesiell interesse har jeg for gamle husdyrraser og for gamle håndverksteknikker.  På spinnekursene inngår også det å få spinne med ull fra gamle saueraser, karde ullen for hånd med håndkarder og ta i bruk gammel tradisjonsteknikk ved siden av nyere og mer moderne spinne og tvinneteknikker og nyere måter i bearbeidingen av ull/fibre.

Alle er velkomne på spinnekurs, unge som eldre. Har du en gammel rokk som du lurer på om fungerer så ta den med så kan vi sammen prøve den. Du kan også komme til mitt lokale «Spinnestua»  i Søren Lemmichsgate 7 i Drammen, der kan du få prøve både rokker og kardemaskiner. Gjør gjerne en avtale på forhånd så du er sikker på å treffe på meg.

Elisabeth