Kurs i farging med indigo og vaid 11. og 12. mars

Kurs i farging med indigo og vaid 11. og 12. mars

kr 2500

Tidspunkt:
Lørdag kl. 11.00 – 17.00
+ Søndag kl. 10.00 – 16.00

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskiolds gate

Pris: 2500,- inkluderer beis/hjelpemidler, fargemateriale og lån av utstyr. Det gis 10% avslag på garn hos Spinnestua under og i forbindelse med kurset.

Kurslærere: Maria Riiber og Elisabeth Riiber

6 på lager

Kategori:

Kurs i farging med indigo og vaid 

Velkommen på kurs!
På dette kurset skal vi både farge med indigo og vaid med organisk kype med blant annet fruktose som reduksjonsmiddel. Vi skal også lage kyper med  natriumdihtionit som reduksjonsmiddel.

På kurset blir det en gjennomgang av historikk, hvordan dyrke og fremstille indigofargen fra vaid og indigo planten, samt demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet.
I tillegg til å farge garnet blått skal vi farge med andre farger før vi overfarger med indigo for å få lilla og grønne farger på garnet. Vi farger også flerfarget garn. Man får anledning til å farge minst 15 hesper. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn fra Hillesvåg, Jarbo, økologisk garn m.m. i butikken eller se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. Det er 2 min. gange fra Drammen togstasjon.