Minikurs – farg blått med indigo og vaid 12. juni

Minikurs – farg blått med indigo og vaid 12. juni

kr 950

Tidspunkt: mandag 12. juni
Kl. 17.00-21.30

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskiolds gate

Pris: 950,- inkluderer materialer.

Kurslærere: Maria Riiber og Elisabeth Riiber

6 på lager

Kategori:

Farg blått- med indigo og vaid

Minikurs i indigo og vaidfarging passer for nybegynnere og de med noe erfaring som ønsker å gå på et litt kortere kurs. På dette kurset får man praktisk fargeerfaring hånd i hånd med teori. Alt utstyr kan lånes på kurset.

På kurset skal vi farge med ekte indigo og vaid fra ferdig fremstilt farge for å få blått. Det blir demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet før kursdeltagerne farger på egenhånd med veiledning. Fargemateriale er inkludert.

Man får anledning til å farge minst 8x50g hesper hver. Deltakerne får et kurshefte med ulike oppskrifter på farging med indigo og vaid. Kurset varer i 4,5 timer. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet ullgarn fra Spinnestua fra sau, lama, alpakka m.m., samt bomullsgarn, lingarn og silkegarn. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kursdeltagerne kan om de ønsker ta med garn som allerede er farget, for så å overfarge med indigo for å få andre farger enn blått. For eksempel så blir gult garn grønt med overfarging med vaid eller indigo og rødt blir lilla.