Jaipur Peace Silk – ufarget BC-garn

Jaipur Peace Silk – ufarget BC-garn

Produktinformasjon:
  • Garnkvalitet: 100% Eri silke
  • Garnlengde: 300m/50g
  • Vekt: 50g
  • Strikkepinne: 2-3 m.m
  • Strikkefastet: 24m = 10cm
  • Materialforbruk til en damegenser i størresle M er ca. 300g
  • Håndvaskes, bør skyldes i eddikvann for å bevare glansen

På en Eri-silkeormfarm nordøst i Thailand høstes råmaterialet til dette fantastiske silkegarnet på en helt grusomhetsfri måte. Eri-silkeormen er en annen rase enn morbærsilkeormen. Kokonene til Eri-silkeormen. Den lever for eksempel på Maniok-planter og spinner en annen type kokong. Ormen “spiser seg ut av kokonen” og flyr bort før kokonen høstes for hånd og deretter kokes for å få den dyrebare tråden. Per nå er BC-garn det eneste merket som tilbyr dette dyrebare og miljøvennlige garnet for håndstrikkere.

Eri silke har en subtil skimmer, men er ikke like skinnende som morbærsilke, fordi tråden ikke er endeløs, men like tung og derfor pent drapert. Den har et “tørrere” utseende og følelse, som ligner mer på en bourette silke, selv om Jaipur Peace Silk er mer jevnt spunnet og er mye mer stabil enn for eksempel vår bourette silke Soft Silk. Jaipur Peace Silk har samme tykkelse som Jaipur Silk Fino, så alle mønstrene for det garnet kan enkelt brukes til dette dyrevennlige nye silkealternativet. Prøv den for superdrapere sjal og skjerf!

 

 

Kategorier: , ,

På en Eri-silkeormfarm nordøst i Thailand høstes råmaterialet til dette fantastiske silkegarnet på en helt grusomhetsfri måte. Eri-silkeormen er en annen rase enn morbærsilkeormen. Kokonene til Eri-silkeormen. Den lever for eksempel på Maniok-planter og spinner en annen type kokong. Ormen "spiser seg ut av kokonen" og flyr bort før kokonen høstes for hånd og deretter kokes for å få den dyrebare tråden. Når det gjelder morbærsilke, kokes kokongene med silkeormene inni for å få en endeløs tråd.  Per nå er BC-garn det eneste merket som tilbyr dette dyrebare og miljøvennlige garnet for håndstrikkere.

Eri silke har en subtil skimmer, men er ikke like skinnende som morbærsilke, fordi tråden ikke er endeløs, men like tung og derfor pent drapert. Den har et "tørrere" utseende og følelse, som ligner mer på en bourette silke, selv om Jaipur Peace Silk er mer jevnt spunnet og er mye mer stabil enn for eksempel vår bourette silke Soft Silk. Jaipur Peace Silk har samme tykkelse som Jaipur Silk Fino, så alle mønstrene for det garnet kan enkelt brukes til dette dyrevennlige nye silkealternativet.

Prøv den for superdrapere sjal og skjerf!

Merk: De typiske fiberegenskapene til silke betyr at den ikke er elastisk og har en tendens til å vokse etter vask. Så ta dette i betraktning. Den kan forlenges med omtrent 10 %.

For å bevare den skinnende overflaten til morbærsilken må Jaipur Silk Fino vaskes for hånd, bruk en nøytral sjampo og avslutt med en skylling av vann tilsatt litt eddik

Tilleggsinformasjon

Vekt 50 g