Om oss

Spinnestua

Driver av Spinnestua

Jeg, Elisabeth Riiber, driver av Spinnestua, har utdanning og lang erfaring som pedagog/lærer og spesialpedagog. Jeg ønsker gjennom spinnekursene å gi hver enkelt deltaker kunnskaper og erfaringer med spinnekunsten og det å spinne sitt eget garn. Jeg legger derfor stor vekt på individuell veiledning og tid til hver enkelt på spinnekursene.

Elisabeth Riiber

Elisabeth - spinnestua.no

Lang erfaring med dyrehold

Spesiell interesse for gamle husdyrraser og gamle håndverksteknikker

Gjennom mitt lille småbruk med gammelnorske spælsauer, kasjmirgeiter, høns og angorakaniner har jeg lang erfaring med dyrehold og har tilegnet meg kunnskaper om ull/fibre, ullprodukter og ulike håndverksteknikker. Spesiell interesse har jeg for gamle husdyrraser og for gamle håndverksteknikker. På spinnekursene inngår også det å få spinne med ull fra gamle saueraser, karde ullen for hånd med håndkarder og ta i bruk gammel tradisjonsteknikk ved siden av nyere og mer moderne spinne og tvinneteknikker og nyere måter i bearbeidingen av ull/fibre.

Alle er velkomne på spinnekurs, unge som eldre. Har du en gammel rokk som du lurer på om fungerer så ta den med så kan vi sammen prøve den. Du kan også komme til mitt lokale «Spinnestua» i Søren Lemmichsgate 7 i Drammen, der kan du få prøve både rokker og kardemaskiner. Gjør gjerne en avtale på forhånd så du er sikker på å treffe på meg.