Rugby – ufarget – GOTS

Rugby – ufarget – GOTS

kr 395

Produktdetaljer

  • Garnkvalitet: 70% ull, 30% bomull
  • Løpelengde: 62.5m / 500g
  • Annbefalt pinnestørrelse: 15 mm
  • For et teppe på ca. 1,5m i diameter trenger du ca. 2 kg.
  • 500g per nøste
  • Vaskeinstruksjoner: Teppene kan også vaskes i maskinen med kaldt vann på ullprogram. Under vaskeprosessen skaper teppet noe fuzz som lett kan fjernes. Teppet kan bli tovet litt.

scroll ned for mer informasjon.

Denne praktfulle rustikke teppet av GOTS -sertifisert tysk ull. "Vi kjøper teppet vårt hovedsakelig i Bayern fra gårder som vi har en god personlig kontakt med. Vi kjenner både sauebonden og sauene og har høyt fokus på dyrevelferd og miljøvern. Vi sørger for at sauebonden får en rettferdig pris for ulla", produktansvarlig..

Ullen inspiseres regelmessig for plantevernmidler, funghicider og permetrin.

Ren ull har antistatiske egenskaper, og på grunn av ullens overflatestruktur er saueull selvrensende. Støvet blir tørket ut av fiberen gjennom bevegelsen av fibrene. Det faktum at ullen inneholder en fuktighet unngår den elektrostatisk lading av teppet. For svært skitne flekker kan du bruke vanlig flytende såpe. Teppene kan også vaskes i maskinen med kaldt vann på ullprogram. Under vaskeprosessen skaper teppet noe fuzz som lett kan fjernes. Teppet blir tovet litt.

Tips: Når du hekler runde gjenstander (tepper, kurver), bør du bruke en magic loop for midtsting. Bortsett fra det kan du bruke enkle standardmønstre for sirkelobjekter. Merk: Når du starter på et nytt nøste, skyv ullen tilbake fra bæretråden  noen centimeter, lag en liten knute for å koble den nye sisal/bomullstråden i begynnelsen med den gamle tråden og skyv deretter ullen tilbake på plass for å dekke knuten . Slik holder du disse overgangene usynlige. Når du hekler anbefaler vi at du bare setter kroken inn i bakre sløyfe på forrige radmaske. Dette holder stoffet mindre omfangsrikt og skaper et jevnere mønster.

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Rugby gots

Gråbrun, Hvit beige