Silk blend – Fair Trade

Silk blend – Fair Trade

kr 167

Silk Blend er et mykt og eksklusivt håndfarget fairtrade garn fra Manos Del Uruguay. Garnet består av 70% ekstra finfibret merino og 30% silke. Du kan lese mer om Manos Del Uruguay nederst på denne siden.

Produktinformasjon

Garnkvalitet: 70% merino ekstra finfibret og 30% silke
Lengde: 135m / 50g
Anbefalt strikkepinne: 4-4.5 mm.
Strikkefasthet: 18m = 10 cm
Mengde garn som trengs til en damegenser i størrelse 38 er ca. 400g.
Håndvask

 

Manos del Uruguay startet sin virksomhet i 1968 som en mulighet for å hjelpe kvinner på landsbygden i Uruguay til å forsørge seg selv. På den måten kunne man unngå at altfor mange familier ble splittet ved at en av de voksne ble tvunget til å søke jobb andre steder. Ideén var å bygge på de lokale forutsetningene som tilgang på saueull og kvinnenes håndverkskunnskap, og skape noe ut i fra det.

Idag er Manos et kooperativ bestående av 400 kvinner som spinner og håndfarger garn, som så selges over hele verden. Hver hespe signeres av den kvinnen som tilvirker den – derfor vet man som kjøper akkurat hvem som får sin del av fortjenesten. Siden 2009 er organisasjonen også medlem i World Fair Trade Organization, hvilket innebærer at garnet er Fairtrade merket.

En av de sakene som gjør Manos del Uruguays garn så unike er de vakre fargene og sjatteringene. Hemmeligheten ligger i små partier som farges i vedfyrte vannkar. Faktorer som det lokale vannet, været og tid på året bidrar alle til de subtile nyansene i fargene som kommer frem.

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
silk blend

Bluejay, Countess Violet, Natural, Violets, Wildflowers, Woodland