Farg med kochenille 16. februar

Farg med kochenille 16. februar

kr 950

Farg med kochenille  

Tidspunkt: torsdag 16. februar kl. 17.00 21.30

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen

Pris:  950,- inkluderer beis/hjelpemidler, fargemateriale og lån av utstyr. Kursdeltakerne får med seg hjem en liten pose med kochenille fra Gran Canaria. Det gis 10% avslag på garn hos Spinnestua under og i forbindelse med kurset. Det gis anledning til å farge 8x 50g garn. Det serveres kaffe, te og litt frukt under kurset.

Kurslærere: Maria og Elisabeth

På dette kurset  skal vi få fram kochenillens mange ulike farger, fra lilla, rødlige og rosa farger. Vi bruker også noen hjelpemidler som vil endre fargene. Deltagerne på kurset må på forhånd beise garnet hjemme. Dette for at vi skal få farget mest mulig på kurset. Beising er en forbehandling av garnet som gjør fargen sterkere og mer lysekte. Beisemiddelet som skal brukes er alun, og kursdeltagerne for tilsendt alun i posten sammen med en grundig beskrivelse av beiseprosessen. Dette er inkludert i kursprisen. Hvis man trenger hjelp til beising er det mulig å komme til Spinnestua og beise der sammen med oss, eller kjøpe ferdig beiset garn til kurset.

 

 

Tomt på lager

Kategori:

Kochenille, er den lille lusen som gir nydelige lilla, rødlige og rosa farger på garn og stoffer. Ja, du kan også male med fargestoffet og kanskje spiser du også litt av den når du spiser ost, godteri m.m. med E – nummer 120. Har du farget med kochenille? Det er hvert å prøve. Kochenillen vår kommer fra Gran Canaria og dyrkes på kaktusene hos farmeren Lorenzo.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua.