Kurs i blåfarger med indigo og vaid – 15. og 16. juni

Kurs i blåfarger med indigo og vaid – 15. og 16. juni

kr 2600

Velkommen på kurs i farging med indigo og vaid. – farg ditt eget garn og få vakre blåfarger fra plantene indigo og vaid.

På dette kurset skal vi farge med indigo ekte og vaid fra ferdig fremstilt pulver. På kurset blir det en gjennomgang av historikk, hvordan dyrke og fremstille indigofargen fra vaid og indigo planten, samt demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet. Kursdeltakerne får en liten pose med vaidfrø til å dyrke selv. Det gis informasjon om hvordan man går fram for å dyrke vaid.

Tidspunkt:
Lørdag 15.06. 2024 kl. 11.00 – 17.00
+ Søndag 16.06.2024 kl. 10.00 – 16.00

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskioldsgate

Pris: 2600,- Inkluderer materialer og lån av utstyr. Garn må man ha med selv

Man får mulighet til å farge minst 15 hesper, eller mer om vi får tid. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken eller se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kurslærere:

Maria, biolog
Elisabeth, pedagog

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. Det er 2 min. gange fra Drammen togstasjon.
Kurslærere:

Det er bindende påmelding 4 uker før kursstart. Etter dette er det kun ved sykdom eller lign. at man kan få tilbud om et nytt kurs. Forbehold: det må være minst 4 deltakere for at kurset gjennomføres.

Tomt på lager

Kategori: