Kurs i grønnfarger – onsdag 5. juni – vi farger grønt fra planter

Kurs i grønnfarger – onsdag 5. juni – vi farger grønt fra planter

kr 1050

Kurs i farging med plantematerialer som gir oss grønne farger. Det er få planter som gir grønnfarge på garn og tekstiler. På dette kurset skal vi farge grønt uten hjelp av overfarging på gult garn med indigo, vaid eller annen blåfarge og heller ikke bruk av jerngryte eller jernsulfat. Dette blir et spennende kurs med grønne farger, der vi bruker blant annet geitved, takrør m.m.

Tidspunkt:
Onsdag 5. juni kl. 17.00 – 21.30

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskioldsgate

Pris: 1050,- inkluderer beis/hjelpemidler, fargemateriale og lån av utstyr. Det gis 10% avslag på garn hos Spinnestua under og i forbindelse med kurset. Det gis anledning til å farge 10x 50g garn, det vil si 10 enheter med maks 50g. Det serveres kaffe, te og litt frukt under kurset.

Deltagerne på kurset kan på forhånd beise garnet hjemme, eller man kan bestille garn på Spinnestua og vi beiser på forhånd. Beising er en forbehandling av garnet som gjør fargen sterkere og mer lysekte og for å få mest mulig tid til farging på kurset gjøres dette på forhånd. Beisemiddelet som skal brukes er alun, og kursdeltagerne får tilsendt alun i posten sammen med en grundig beskrivelse av beiseprosessen. Dette er inkludert i kursprisen. Hvis man trenger hjelp til beising er det mulig å komme til Spinnestua og beise der sammen med oss.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. 3 min. å gå fra togstasjonen i Drammen.

Det er bindende påmelding 4 uker før kursstart. Etter dette er det kun ved sykdom eller lign. at man kan få tilbud om et nytt kurs. Forbehold: det må være minst 4 deltakere for at kurset gjennomføres.

Tomt på lager

Kategori: