Kurs – farg rosa, lilla og rødlige farger med kochenille onsdag 22.05 kl. 17.00 – 21.30

Kurs – farg rosa, lilla og rødlige farger med kochenille onsdag 22.05 kl. 17.00 – 21.30

kr 1050

Kurs i farging med med kochenille. Kochenille, er den lille lusen som gir nydelige lilla, rødlige og rosa farger på garn og stoffer. Ja, du kan også male med fargestoffet og kanskje spiser du også litt av den når du spiser ost, godteri m.m. med E – nummer 120. Har du farget med kochenille? Det er vært å prøve.

Tidspunkt:
Onsdag 22. mai kl. 17.00 – 21.30

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskioldsgate

Pris: 1050,-  inkluderer beis/hjelpemidler, fargemateriale og lån av utstyr. Kursdeltakerne får med seg hjem en liten pose med kochenille. Det gis 10% avslag på garn hos Spinnestua under og i forbindelse med kurset. Det gis anledning til å farge 10x 50g garn, det vil si 10 enheter med maks 50g. Rekker vi mer så kan man farge flere hesper/nøster. Det serveres kaffe, te og under kurset.

På dette kurset skal vi få fram kochenillen mange ulike farger, fra lilla, rødlige og rosa farger. Deltagerne på kurset kan på forhånd beise garnet hjemme, eller man kan bestille garn på Spinnestua og vi beiser på forhånd. Beising er en forbehandling av garnet som gjør fargen sterkere og mer lysekte. For å få mest mulig tid til farging på kurset gjøres dette på forhånd. Beisemiddelet som skal brukes er alun, Kaliumaluminiumsulfat, og kursdeltagerne får tilsendt alun i posten sammen med en grundig beskrivelse av beiseprosessen. Dette er inkludert i kursprisen. Hvis man trenger hjelp til beising er det mulig å komme til Spinnestua og beise der sammen med oss, eller man kan kjøpe ferdig beiset garn til kurset.

Det er bindende påmelding 4 uker før kursstart. Etter dette er det kun ved sykdom eller lign. at man kan få tilbud om et nytt kurs. Forbehold: det må være minst 4 deltakere for at kurset gjennomføres.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. 3 min. å gå fra togstasjonen i Drammen.

5 på lager

Kategori: