Minikurs i plantefarging februar 2022

Minikurs i plantefarging februar 2022

Vi satt opp et nytt kurs  plantefargekurs – minikurs i plantefarging.

Kurset passer for nybegynnere og de med litt mer erfaring som ønsker å gå på et litt kortere kurs. På dette kurset får man praktisk fargeerfaring hånd i hånd med teori. Alt utstyr kan lånes på kurset.

Tidspunkt:  kl. 17.00 – 21.30. Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen.

På kurset farger vi med norske planter og noen eksotiske fargestoffer som blant annet kochenille og kamala som gir fantastiske røde og oransje farger. Fra norske planter får vi gule og grønne farger. Alle får 8 ulike farger på hesper av 25-50g. Kursprisen inkluderer alun og jernbeis, fargematerialer og hefte med alle oppskriftene.

Alt garnet, utenom 1 hespe må være beiset med alun før kurset, slik at vi får tid til å farge mest mulig på 4.5 timer. Beising er en forberedelse til farging. Den ubeisete hespen skal beises med jernsulfat på kurset. Alle kursdeltakerne får tilsendt alun og oppskrift på beising i forkant av kurset. Det er også mulig og komme innom spinnestua før kurset om man vil ha hjelp til beising hos oss. Om man ønsker kan man kjøpe ferdig besiet garn hos Spinnestua, men dette må forhåndsbestilles senest en uke før kurset. Hespene skal være på 25 eller 50g. Vi har ulike typer garn som egner seg til plantefarging. Se kategorien “garn til farging” i nettbutikken. Det er 10% på garn i forbindelse med fargekurs.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua.

 

 

Kategori: