Minikurs i indigofarging 5. mai – Fullt!

Minikurs i indigofarging 5. mai – Fullt!

Kurset er fullt! Ta kontakt om du vil stå på venteliste.

Vi satt opp et nytt kurs  plantefargekurs – minikurs i indigofarging

Kurset passer for nybegynnere og de med litt mer erfaring som ønsker å gå på et litt kortere kurs. På dette kurset får man praktisk fargeerfaring hånd i hånd med teori. Alt utstyr kan lånes på kurset.

Kurs i farging med indigo 
På kurset skal vi farge med ekte indigo og vaid fra ferdig fremstilt farge for å få blått. Det blir Demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet før kursdeltagerne farger på egenhånd med veiledning.
Man får anledning til å farge minst 8x50g hesper hver. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 4.5 timer. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet ullgarn fra sau, lama, alpakka m.m., samt bomullsgarn, lingarn og silkegarn  Mye av garnet er økologisk og GOTS sertifiserte, se garn til plantefarging på nettsiden eller i butikken. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kursdeltagerne kan om de ønsker ta med garn som allerede er farget, for så å overfarge med indigo for å få andre farger enn blått. For eksempel så blir gult garn grønt med overfarging, og rødt blir lilla.

Tidspunkt:  kl. 17.00 – 21.30. Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode.

Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett i nærheten Spinnestua Det er 2min. gange fra Drammen togstasjon.

.

 

 

Kategori: