Plantefargekurs med norske planter 11. og 12. juni – FULLT

Plantefargekurs med norske planter 11. og 12. juni – FULLT

Tidspunkt:
Lørdag 11.6.21 kl. 11.00 – 17.00
+ Søndag 12.6.21 kl. 10.00 – 16.00

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskiolds gate

Pris: 2300,- inkluderer materialer. Noe fargemateriale er det fint om deltakerne tar med selv, men det er ikke påkrevd. Vi gir informasjon om det ved påmelding.

Kurslærere: Maria Riiber og Elisabeth Riiber

Kategori:

Kurset er fullt! Ta kantakt om du vil stå på venteliste.

 

Plantefargekurs 11. og 12. juni

Velkommen til et vårt populære kurs med farging med lokale planter

På dette kurset får du mulighet til å farge med det vi finner ute i norsk natur. Vi skal bruke både ferske og tørkete materialer.
Vi farger med bjørkeblader, marikåpe, eplebark, reinfann, smørvalnøtt, geitved, stokkrose m.m.
Hver deltaker får farget minst 14-15 hesper hver, man kan gjerne farge mer. Vi beiser garnet/forbehandler garnet med forskjellige beisemidler som alun, jernsulfat og tinnklorid for å få fram ulike fargenyanser Det blir også muligheter for å blande fargesupper og overfarge garn. Om vi får tid vil også eksperimentere litt med å farge på stoffer. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer, lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken vår fra Jarbo, BC- garn, Leine merino og Hillesvåg m.m. Ellers finner man diverse garn til plantefarging på nettsiden. Det er 10% på garn i forbindelse med fargekurs.

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua.