Kurs i blåfarging med Indigo og vaid – 25. og 26. mai

Kurs i blåfarging med Indigo og vaid – 25. og 26. mai

kr 2600

Kurs i farging med indigo ekte og vaid fra pulver – farg ditt eget garn og få vakre blåfarger fra plantene indigo og vaid.

På dette kurset skal vi farge med indigo ekte fra ferdig fremstilt pulver med organisk kype med blant annet fruktose som reduksjonsmiddel. Vi skal også lage kyper med natriumdihtionit som reduksjonsmiddel med vaid og indigo fra ferdig fremstilt pulver. Blir det en god og solrik vår, farger vi også med ferske vaidblader.

Tidspunkt:
Lørdag 25.05. 2024 kl. 11.00 – 17.00
+ Søndag 26.05.2024 kl. 10.00 – 16.00

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskioldsgate

Pris: 2600,- Inkluderer materialer og lån av utstyr. Garn må man ha med selv

Det er bindende påmelding 4 uker før kursstart. Etter dette er det kun ved sykdom eller lign. at man kan få tilbud om et nytt kurs. Forbehold: det må være minst 4 deltakere for at kurset gjennomføres.

6 på lager

Kategori:

Velkommen på kurs!
På dette kurset skal vi farge med indigo ekte fra ferdig fremstilt pulver med organisk kype med blant annet fruktose som reduksjonsmiddel. Vi skal også lage kyper med natriumdihtionit som reduksjonsmiddel med vaid og indigo fra ferdig fremstilt pulver.

På kurset blir det en gjennomgang av historikk, hvordan dyrke og fremstille indigofargen fra vaid og indigo planten, samt demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet. Kursdeltakerne får en liten pose med vaidfrø til å dyrke selv. Det gis informasjon om hvordan gå fram for å dyrke vaid.

I tillegg til å farge garnet blått skal vi farge med andre farger før vi overfarger med indigo for å få lilla og grønne farger på garnet. Vi farger også flerfarget garn. Man får anledning til å farge minst 15 hesper, eller flere om vi rekker det. Deltakerne får et kurshefte med en plan for kurset og oppskrifter. Kurset varer i 12 timer fra lørdag 11.00-17.00 og søndag 10.00-16.00. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet garn i butikken eller se garn til plantefarging på nettsiden. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kurslærere:

Maria, biolog
Elisabeth, pedagog

Kursdeltagere får 15% rabatt på overnatting hos Clarion Hotell Tollboden. Ta kontakt for rabattkode. Det er rimelig parkering i Blichs parkeringshus rett ved Spinnestua. Det er 2 min. gange fra Drammen togstasjon.
Kurslærere: