Minikurs – farg blått med indigo og vaid 15. juni

Minikurs – farg blått med indigo og vaid 15. juni

kr 950

Tidspunkt: 15. juni
Kl. 17.00-21.30

Sted: Spinnestua, Blichs gate 3, Drammen, inngang Tordenskiolds gate

Pris: 950,- inkluderer materialer.

Kurslærere: Maria Riiber og Elisabeth Riiber

5 på lager

Kategori:

Vi setter opp et nytt plantefargekurs – minikurs i indigo og vaidfarging. Kurset passer for nybegynnere og de med noe erfaring som ønsker å gå på et litt kortere kurs. På dette kurset får man praktisk fargeerfaring hånd i hånd med teori. Alt utstyr kan lånes på kurset.

På kurset skal vi farge med ekte indigo og vaid fra ferdig fremstilt farge for å få blått. Det blir Demonstrasjon og forklaring av de kjemiske prosessene som gjør at fargen fester seg til garnet før kursdeltagerne farger på egenhånd med veiledning.

Man får anledning til å farge minst 8x50g hesper hver. Deltakerne får et kurshefte med ulike oppskrifter på farging med indigo og vaid. Kurset varer i 4,5 timer. Garn kan man ta med selv eller man kan få kjøpt ubehandlet ullgarn fra Spinnestua fra sau, lama, alpakka m.m., samt bomullsgarn, lingarn og silkegarn. Kursdeltakere får 10% av ordinær garnpris i forbindelse med kurset.

Kursdeltagerne kan om de ønsker ta med garn som allerede er farget, for så å overfarge med indigo for å få andre farger enn blått. For eksempel så blir gult garn grønt med overfarging med vaid eller indigo og rødt blir lilla.